Vi som spelar i LAO är duktiga amatörer med olika mycket erfarenhet av ensemble- och orkesterspel. Man behöver inte vara student eller anställd vid Linköpings universitet för att vara med och spela med oss.


Vi har för närvarande lediga platser i stråksektionen, på valthorn, klarinett, oboe och fagott men du är så klart välkommen att höra av dig även om du spelar något annat orkesterinstrument. I och med att många av våra musiker är studenter får vi ofta nya vakanser speciellt vid terminsstarterna.


För att söka till orkestern skickar du ett mejl till Merete Ellegaard, orkesterns dirigent, där du inkluderar kontaktuppgifter, instrument du vill söka på samt en kort beskrivning av din musikaliska erfarenhet.


Exempel:

Hej!

Jag heter Viola O. Boesson och skulle vilja söka till LAO.

Mitt huvudinstrument är cello, som jag har spelat i åtta år, men jag spelar även trumpet. Jag har spelat i symfoniorkester i tre år och i diverse storband.

Tack och hej!


Därefter kommer du att bli kallad till en provspelning.

Provspelningen består av tre delar. Du får framföra ett stycke av eget val som du tycker visar din spelnivå. Dessutom får du spela några skalor med olika artikulation och visa prov på din notläsningsförmåga.   


Om du är osäker på din eller orkesterns nivå tveka inte att höra av dig eller söka!

LAO Copyright 2018